عسل یک مایع شیرین ساخته شده توسط زنبورهای عسل، با استفاده از شهد گل ها است. طعم شیرین عسل به خاطر وجود برخی از قندهای طبیعی نظیر ساکاروز، فروکتوز و گلوکز در ترکیبات آن است. عسل خواص ضد عفونیکننده و ضد باکتریایی زیادی دارد و در حال حاضر علم پزشکی مدرن نیز موفق به پیدا کردن کاربردهای آن در درمان برخی از بیماری های مزمن و مبارزه با عفونت ها شده است. عسل ها اصولا با توجه به منبع اصلی گیاهی که زنبور عسل از آن تغذیه کرده و عسل از شهد آن ساخته شده است متفاوت اند و به این ترتیب انواع آنها، خواص، رنگ و طعم های گوناگونی خواهند داشت. آشنایی با انواع عسل و خواص آن می تواند به انتخاب یک نوع عسل مناسب برای رژیم غذایی شما، کمک کند. زنبورها ممکن است از یک یا چندین گیاه تغذیه کنند. به طور مثال هنگامی که پوشش گیاهی منطقه ای که کندوی عسل در آن واقع شده است عموما از یک نوع گیاه خاص باشد، زنبورهای آن منطقه برای درست کردن عسل بیشتر از همان گیاه تغذیه خواهند کرد، به همین دلیل عسل ایجاد شده ویژگی ها و خواص مرتبط با همان گیاه را دارد. اما به دلیل تنوع زیاد گل هایی که زنبورها از آنها تغدیه می کنند، عسل های تولید شده نیز دارای انواع مختلفی هستند که در اینجا به معرفی برخی از رایج ترین آنها خواهیم پرداخت.